Amidaca wal toloya betara va "Charles Dickens"

Contenu supprimé Contenu ajouté
Nevatovol (prilara | webekseem)
Aucun résumé des modifications
Nevatovol (prilara | webekseem)
Aucun résumé des modifications
Conya 1:
{{Korikaf kroj|korik=Charles Dickens|evleem=1812-1870|kira=Englavaf [[engla]]f suterotik}}
{{Teliz_toza}}
Bak'''Charles Dickens''' bak 1812 koe Portsmouth koe Engla? Charles Dickens ve kobliyir. Kali daVieli tir 12<sup>-daf</sup> rumeilu verumeuca tiyir kalafukalafa. Va waberga jebetesa bak kotafa kaikifa blira bam ve levgayar. GoldeNope erbadanuks yo inafe gadikye ve koflintayar ; Charles va wawiluakliluwawiluakluca Charles vedi grupeyer ise miv vanpison dodelik koe sebekasikiiaxesebekaxiaxe va eaftafi bali ke iaxekobas rumeik se ve kosmayar. Bata bagala ve noveyer da in icde wawikeem is copikeem in di suteyer jonte agelton da inafa nega va takra ke konak celemoy belisik intafa nega se ve tsedayad ise ve gretcayad. Tuke batcoba, Dickens tel losanef ugalaf berpotik va yona seltafa artazukara se bak Victoriugal koe Engla gorukon ve turestayar. Nekev tunuyara va gadikye, in me davon ten mejeyer. Koe iaxe ware tandamon ve kobayar abdi daabdida ko bema ve rodimpiyir. Inafa gadikya en ve batceyer da in va viroyaks in jovleyer.
 
Ba inaf 24<sup>-eaf</sup> ilanuk, inaf negeem ko "Lordekseem ke Boz" karba ve zo katanayad. Neva ve tiyir davafa kiewatca aze ve askiyir da va zubi ta sutelara va atedafa neva pu in piskusik di drageyer. Ton skulta bak 20 aksat "Eluxa''Yona seeluxa ke Pickwick"'' baton ve kozwiyir. Bata neva tir klecafa nega ke stuveem ke opelkaf vundnizdef gijanizdef koredik is Sam Weller inaf kwik is boxo dem anamef diveavik se. VaKiewatac va Dickens kiewatca mea vedi buluyur iseisen in koe Engla va warzaf berpot sebelon in verton vedi sanegayar. VaAmerikik inafva inyon berpot se amerikikeem satcon albayar. Tulon, tiyir tari viele tota vanstasa va ironakaf sanegaks se komoltaweyer.
 
Dickens meviele ve ixeyer pu gadikya dana al yovayar ta koe iaxe in co-zavzayar, azon wetce teza ke akoyadafa is greciafa gadikya koe "Nicholas Nickleby" berpot va inya ve narayar. Koe sanefa bema Charles azon bardon zo uneyer abdi da va ar rundak di trasiyir, batviele wetce unenik koe mwopikaf ilput. Bata kobara tiyir argasa, acum Dickens ve vanpiyir ugaldusik icde Dotamaga. Tison 23-daf, al vanpiyir grupen felusik ise gan Morning Herald vielfela ve zo segeyer. Levi seotara va bat play Dickens toz sorduyur. Bak 1833 va berpotaf teliz icde blira koe London ve stakseyer pu Monthly Magazine dane sanegatar ise va ar se erutur. Va inafa keldaskira Dickens ve ekeyuyur acum yoltoe "Boz" bat warzot se ve zo sanegayad.